Free background from VintageMadeForYou
-->

Címkék

2013. (121) 2014. (92) 2015 (46) 2016 (41) 2017 (35) 2018 (4) Ajándék (19) Akció (3) Általános (11) Annie Sloan (1) Arany (2) baba (3) Barack (9) Barna (5) Bézs (12) Bogyók (174) Bordó (3) Bőr (23) Bross (5) Bútor tuning (9) Citrom (1) Család (9) Csipke (16) Decoupage (2) Ékszereim (10) Ékszeróra (3) Ékszertartó (2) Elkeltek (259) Ezüst (4) Fehér (11) Fekete (10) Férfi (6) festegetős (4) Fülbevalók (208) Gobelin (3) Gomb (182) Gyereknevelés (8) Gyógyítók (38) Gyöngyhorgolás (28) Gyűrű (19) Hajfésű (2) Hematit (1) Heringfűzés (7) horgolás (6) Ír csipke (2) Játék (4) karácsony (56) Karkötő (66) Kártyatartó (1) Kék (18) keresztszemes (24) Könyvjelző (12) Krém (4) Kulcstartó (18) Lakásdísz (2) Lélek (4) Licit (1) Lila (17) Málna (1) Menta (5) Menyasszonyi (7) Mobilékszer (6) Mustár (2) Narancs (2) Neszeszer (3) Nyaklánc (202) Ővtáska (1) Pentart (2) Pénztárca (6) Peyote (59) Pink (5) Piros (7) Pohárjelölők (1) RAW (11) receptek (5) Rózsaszín (26) Sárga (1) Shabby Chic (1) stencil (2) Sujtás (238) Sütemény (5) sütés-főzés (11) Süthető gyurma (6) Szemüvegtartó (1) Szett (79) Szőttes (1) Szürke (6) Tanfolyam (3) Tárca (8) Tartó (1) Táskák (17) Textil (17) Toll (7) Türkiz (12) Varrás (55) Vintage (1) Webáruház (26) Zöld (16)

2011. október 26., szerda

A vízválasztó

Amit most leírok, biztosan több ember megvétózza majd és csóválja a fejét, de kérlek mindig gondolj arra, hogy a nálam olvasottak a mi életünkről és tapasztalatainkról szónak.
Korábbi életemben is voltak olyan időszakok, amikor egyszerűen nem kívántam a húst és volt, hogy hónapokig nem ettem. három és fél éve ismét éreztem, valami nem jó. Evés után sokszor éreztem magam furcsán. A húsra ránéztem és inkább félretoltam a tányéromból. Már pár hete nem ettem meg megint a húst, amikor eszembe jutott, hogy van egy vegetáriánus étel házhozszállítós cég, akinek nagyon jó a honlapja. Megkerestem az emailcímet és írtam nekik késő este. A jó az volt az egészben, hogy aki ezt kitalálta, aki a tulajdonosa volt, ő maga főzött. Kérte, hogy inkább msn-en kommunikáljunk tovább. Pár órán keresztül leveleztünk és nagyon jó segítséget nyújtott. Egyszer sem akart meggyőzni arról, hogy ne egyek húst, ez szimpatikus volt. Ő is azt mondta, az ember megérzi, ha odafigyel, hogy a szervezetében mi halmozódott fel, vagy miből van hiány és higgyem el, nem lesz gond, ha a belsőmre hallgatok. Így is tettem és kb két hónap múlva bekövetkezett a várva várt harmadik pozitív terhességi tesztem. Sokkal lendületesebb voltam, elmúltak a rosszullétek, estére már nem voltam fáradékony.
Amikor lassan a többiek sem akartak húst enni, mondván ők is kipróbálják, akkor kaptam csak igazából a fejemre. Szegény gyerekektől már az alapvető, a működésükhöz szükséges dolgokat is megvonom. Viszont amikor olyan helyre mentek nélkülünk, akkor sem ették meg a húst, mert "furcsa" íz volt utána. Itt megint jött egy dilemma, hogyan pótoljam a fehérjét? Ugye mindenki azt gondolja, a vegetáriánusok csak zöldséget és szóját esznek. Vajon valakinek már eszébe jutott megnézni egy felvágott, egy joghurt, vagy müzli összetételét? Tele van szójaszármazékokkal! Szóval, mi kevesebbet juttattunk be így a szervezetünkbe a génmanipulált szójából, mint a húst evők.
Aztán jött a nyári szünet és kisfiunk ekcémája végre megint visszahúzódott. A keze nem volt kirepedezve, ujjai nem véreztek folyton, a füle kitisztult. A nagylányunk combján volt csúnya, mindig véres ekcémás. Elkezdődött az iskola - óvoda. A nagylányunk már otthon ebédelt és nem jött vissza az ekcémája. A kisfiúnk viszont az óvodában reggelizett, ebédelt. Már az első héten ismét minden tünet kijött rajta. Év elején 5 hétig a kisfiúnk nem járt óvodába és ismét kitisztult. Kora tavasszal, amikor már a kicsi is olyan "állapotban" volt, végre lemehettem az óvodába vele. Az óvónénik jelezték, hogy tán sűrűbben kéne a gyerek fülét pucolni, mert mindig vastagon fülzsíros. Ezt korábban is pont ezért kétnaponta megtettem. Végül nem bírtuk tovább és elvittük bőrgyógyászhoz, aki nem tudta hogyan élünk és ettől függetlenül mondta, a gyereknek állati eredetű fehérje "tilalmat" kell bevezetni, majd meglátjuk 1 hónap múlva mi lesz. Kaptunk papírt, az óvodában semmit nem ehet. Amikor olyan program volt neki mindig külön készítettem süteményt, rágcsálni valót. Aztán a többi gyerek is "rákapott", mert az finomabb volt számukra. Miután letelt az 1 hónap és újra semmilyen tünet nem látszott rajta, így év végéig kaptunk papírt, csak otthon étkezhet. Persze azért közben fokozatosan visszahoztam a tejfölt,  a túrót és a sajtot, de nem a boltit.
Igazából az ember nem is gondolná, hogy mennyivel színesebben és változatosabban lehet így sütni - főzni. Szerencsére, ha valaki odatesz a gyerekek elé egy tányérban főzeléket, egy másikban pedig mondjuk rántott húst, akkor a főzeléket eszik meg mindhárman és abból bármilyen lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése