Free background from VintageMadeForYou
-->

Címkék

2013. (121) 2014. (92) 2015 (46) 2016 (41) 2017 (21) Ajándék (18) Akció (3) Általános (11) Annie Sloan (1) Arany (2) baba (3) Barack (9) Barna (5) Bézs (12) Bogyók (174) Bordó (3) Bőr (23) Bross (5) Bútor tuning (9) Citrom (1) Család (8) Csipke (16) Decoupage (2) Ékszereim (10) Ékszeróra (3) Ékszertartó (2) Elkeltek (259) Ezüst (4) Fehér (11) Fekete (10) Férfi (6) Fülbevalók (208) Gobelin (3) Gomb (182) Gyereknevelés (8) Gyógyítók (38) Gyöngyhorgolás (28) Gyűrű (19) Hajfésű (2) Hematit (1) Heringfűzés (7) horgolás (6) Ír csipke (2) Játék (4) karácsony (53) Karkötő (66) Kártyatartó (1) Kék (18) keresztszemes (20) Könyvjelző (12) Krém (4) Kulcstartó (18) Lakásdísz (2) Lélek (4) Licit (1) Lila (17) Málna (1) Menta (5) Menyasszonyi (7) Mobilékszer (6) Mustár (2) Narancs (2) Neszeszer (2) Nyaklánc (202) Ővtáska (1) Pentart (1) Pénztárca (6) Peyote (59) Pink (5) Piros (7) Pohárjelölők (1) RAW (11) receptek (5) Rózsaszín (26) Sárga (1) Shabby Chic (1) stencil (1) Sujtás (238) Sütemény (5) sütés-főzés (11) Süthető gyurma (6) Szemüvegtartó (1) Szett (79) Szőttes (1) Szürke (6) Tanfolyam (3) Tárca (5) Tartó (1) Táskák (13) Textil (17) Toll (7) Türkiz (12) Varrás (49) Vintage (1) Webáruház (26) Zöld (16)

2011. december 7., szerda

Mézeskalács vagy puszedli ?

Igazából a mézeskalács és a puszedli között helyezkedik el számomra
A legjobb ebben a süteményben, hogy már aznap fogyasztható, puha

eredeti recept:
1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
25 dkg méz
10 dkg vaj
3 tojás
2 mk. szódabikarbóna
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
A fűszerkeveréket a felmelegített mézbe szórjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat és szódabikarbónás lisztet. Kihűtjük és legalább 10 át hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk 1,5-2 cm  vastagra és az előmelegített 180-200 fokos sütőben 10-12 percig sütjük


Nálam:
méz mennyisége szemre
fűszerkeverékből szerintem elég a kevesebb
vajból kevesebb, de én vizesebb, alacsony zsírtartalmú vajat használok
3 tojás
2 mk. szódabikarbóna
kb 60 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
Szokás szerint idő hiányban szenvedek, így a mézet kikevertem a vajjal és a fűszerrel, majd a szódabikarbónás liszttel és kb 1 órára a hűtőbe tettem. 170 fokos sütőben 10 perc elég volt
Azt hiszem ezentúl is így fogom készíteni, mert egy rendkívül könnyen dolgozható tésztát kaptam, illetve kaptunk, mert ugye a gyerekek szaggatták és most először a kicsi is részt vett benne, bár őt jobban érdekelte a szaggató széléről "leeső" tészta :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése