Free background from VintageMadeForYou
-->

2011. december 22., csütörtök

Narancsos-diós-vörös áfonyás reform bejgli

Szokás szerint a teteje szétrepedt, ezért nem is mutatom meg egészben. Igazából szerintem bármelyik bejgli receptet reformosabbá tehetünk, ha nem fehér lisztből készítjük és minimális cukrot teszünk a tésztába, de ha lehet az is inkább nádcukor legyen.
A töltelék ebben az esetben kicsit sötét lett, mert nem volt egy teljes üveg narancslekvárom, így citrom dzsemmel egészítettem ki
a töltelék eredetileg:
30 dkg darált dió
1 üveg narancs lekvár
5 dkg vörös áfonya
1 dl rizstej
 3 ek. nádcukor
ez a mennyiség 2 rúd bejglire elegendő

 A gyerekek nem fogják annyira szeretni, mert kicsit fanyar, de ennél több cukrot nem szabad beletenni, mert akkor elveszíti a citrusos ízét
Ha valakit érdekel a teljes recept, nagyon szívesen leírom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése