Free background from VintageMadeForYou
-->

2017. október 5., csütörtök

Kamasz szoba átalakítása 1. rész

Akinek van kamasz gyermeke, az tudja igazán, hogy mielőtt bemegy a szobájába minden tekintetben nagy levegőt kell vennie 😛Igazából nem sűrűn megyek be, vagyis mentem, csak a szobájában alvó kutyát kiengedni és nyomtatni. 
Már lassan fél éve ígértem a lányoknak, hogy átrendezem a szobájukat és majd nyáron, mert akkor Dalma tud segíteni. Na, ez nem így történt, vagyis csak félig - meddig, mert ugye elment dolgozni. Láttam, hogy a munka milyen hatással van rá, ezért úgy döntöttem, hogy a sötét kamasz lyukból kap egy felnőtt szobát. Sajnos anyagilag nem fért bele sok minden, így a meglévő bútorokkal kellett gazdálkodnom. 
Annyit még érdemes tudni a szobáról, illetve az én dolgozós szobámról is (a kettő együtt van), hogy eredetileg, amikor a szüleimhez költöztünk, akkor ez egy fedett terasz volt és 3 éve karácsonykor ebből, illetve itt készült el Dalma szobája és az én dolgozóm, ami akkor még étkezőként funkcionált.
Ami még szembetűnő lehet a képeken, azok az ablakok, illetve a magasságuk. Miután a terasznál csak egy igen alacsony parapet fal volt körben, ami le is volt dryvitozva így anno át kellett gondolnunk, hogy milyen megoldással járunk jobban. A kőműves munkát el akartuk felejteni, mert azért az bontással,  koszolással jár, illetve nem jött ki volna az sem olcsóbban, ha ezt a verziót választjuk és kisebbek a nyílászárók. Persze jobban lehetett volna pakolni, de mindegy. Így akkor jött a nyílászárós és pont akkora ablakokat gyártatott, amik ide kellettek, bár több hét volt az elkészítés, de fél nap alatt, minimális kosszal be is építették azokat.

 Az ajtóból ez a látvány fogadott általában, bár a képen fény is van a szobában, ami amúgy nem sűrűn fordult elő

 Azt hiszem ez a látvány többünknek ismerős. 
Ez amúgy egy már korábban átalakított, vagyis átfestett IKEA -s írószekrény, ami pont azért került be Dalmához, hogy rá tudjuk csukni az ajtót és ne ezt a látványt kelljen nézegetni. Na, ez az a 3 ajtó, amely talán egyszer volt becsukva, mert a másik szekrény pakolásánál útban volt.
 Itt azt hiszem minden van, még az is, amit el sem tudnánk képelni 😛 és persze soha semmit nem talál meg.
Itt már az írószekrény el lett húzva a faltól és a sötétebb faragott szekrény mellett látszik, hogy van egy lambériázott, bepolcozott rész, ami szintén minden féle "kincset" rejt. Amúgy a lambériázott rész egy eredetileg volt ablakot takar.

 A szoba másik fele, ahol alszik, vagyis aludt. Amúgy ha a géphez akart leülni, akkor a széken található nagy ruhakupac átkerült az ágyra 😛
 Az ágy végében volt annyi hely, hogy kb fél éve betettem oda egy IKEA IVAR szekrényt, amire legalább a korábban földön heverő holmik egy részét fel lehetett pakolni.

Tudom, nem illik így kiadni egy gyereket, de most a változás kedvéért muszáj volt és Dalma sem haragszik érte, mert az új szobáját imádja 💕

Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése