Free background from VintageMadeForYou
-->

Címkék

2013. (121) 2014. (92) 2015 (46) 2016 (41) 2017 (35) 2018 (4) Ajándék (19) Akció (3) Általános (11) Annie Sloan (1) Arany (2) baba (3) Barack (9) Barna (5) Bézs (12) Bogyók (174) Bordó (3) Bőr (23) Bross (5) Bútor tuning (9) Citrom (1) Család (9) Csipke (16) Decoupage (2) Ékszereim (10) Ékszeróra (3) Ékszertartó (2) Elkeltek (259) Ezüst (4) Fehér (11) Fekete (10) Férfi (6) festegetős (4) Fülbevalók (208) Gobelin (3) Gomb (182) Gyereknevelés (8) Gyógyítók (38) Gyöngyhorgolás (28) Gyűrű (19) Hajfésű (2) Hematit (1) Heringfűzés (7) horgolás (6) Ír csipke (2) Játék (4) karácsony (56) Karkötő (66) Kártyatartó (1) Kék (18) keresztszemes (24) Könyvjelző (12) Krém (4) Kulcstartó (18) Lakásdísz (2) Lélek (4) Licit (1) Lila (17) Málna (1) Menta (5) Menyasszonyi (7) Mobilékszer (6) Mustár (2) Narancs (2) Neszeszer (3) Nyaklánc (202) Ővtáska (1) Pentart (2) Pénztárca (6) Peyote (59) Pink (5) Piros (7) Pohárjelölők (1) RAW (11) receptek (5) Rózsaszín (26) Sárga (1) Shabby Chic (1) stencil (2) Sujtás (238) Sütemény (5) sütés-főzés (11) Süthető gyurma (6) Szemüvegtartó (1) Szett (79) Szőttes (1) Szürke (6) Tanfolyam (3) Tárca (8) Tartó (1) Táskák (17) Textil (17) Toll (7) Türkiz (12) Varrás (55) Vintage (1) Webáruház (26) Zöld (16)

2011. október 26., szerda

Várandóság és hozzátáplálás

A három gyermekünk érkezését másképpen éltem meg. Az elsőt ténylegesen terhességnek éltem át, a másodikat végig csináltam "rutinból", de a harmadik tényleg várandóság volt.
A nagylányunknál nem figyeltem semmire oda, ugyanúgy rendszertelenül ettem és borzasztó sokat, 17 kg - t híztam, így szülésre 70 kg lettem. Utána mindenféle gond miatt pillanatok alatt lefogytam 40 kg alá. A furcsa az, hogy fizikailag jobban  éreztem magam és végre egyáltalán nem dagadtak fel a lábaim. Sikerült 46 kg - ra "visszahízni" és így estem teherbe a kisfiúnkkal. Itt már nem ettem annyira rendszertelenül, szerencsére ekkor sem voltam kívánós és nem ettem két ember helyett sem, de így is 14 kg - t híztam. Már fél év eltelt a szülés után, de még mindig nem jött rám fel semmi a régi ruháimból, 6 kg volt a "felesleg". Ezután indult az életmódváltás.
A kislányunk előtt ugye már reformkonyhán voltunk és 47 kg voltam. Aztán hirtelen feljött 2 kg, amitől sehogy nem tudtam megszabadulni, pedig ugyanúgy ettem és tornáztam. Aztán jött a megérzés és a pozitív teszt. Vére olyat éreztem, amit a másik kettőnél még nem. Leírhatatlan érzés! Ekkor jött az újabb dilemma, étkezés és torna terén hogyan tovább? Szerencsére az orvosom és a nála lévő védőnő tudták milyen életmódot folytatunk és azt mondták csak így tovább. Persze a biztonság kedvéért sűrűbben kellett ellenőrzésre és vérvételre járni. Rögtön az elején vettem egy kismamatornás dvd - t, de meg sem éreztem, hogy bármit is csinálnék, így az orvosom azt javasolta, hogy nyugodtan csináljam a korábbi tornát, persze ne ugráljak, mert a szervezetem és a kicsi jelezni fogják, ha már nem szabad. Így is lett. Szinte szülésig mindennap ugyanúgy tornáztam, mint előtte, de a vége felé a súlyzót már elhagytam.
Még a várandóság elején elmentünk a gyerekekkel három napra "pihenni" és az ottani kaja (ezt nem nevezem ételnek) megtette hatását. Rögtön 2 kg - t híztam. Amikor hazajöttünk visszaállt minden a régi kerékvágásba és a súlyom is visszament. Viszont egy korábbi betegség miatt a lában mindennek ellenére már újra elkezdett vizesedni. Korábban erre minden nap megittam a csalánteámat, ami segített, hisz az is természetes vízhajtó. Most viszont a pocakomban ott volt a pici és nem tudtam mit tehetek és erre sajnos nem tudtak mit mondani. Elkezdtem ismét a netet bújni és ekkor hatalmas csalódás ért. Semmiféle, illetve nagyon minimális információ volt, hogy egészségesen, netán vegásan hogyan lehet egy várandóságot végigcsinálni, illetve utána majd mi lesz a hozzátáplálással. Mentem az ösztöneim után. Maradt minden a régiben, sajnos viszont kényszerből ettem húst, de csak minimálisat és csak szoptatás végéig terveztem ennek tartását. Szóval nem tértem el a megszokottól, nem ettem többet és szülni + 5,5 kg - val mentem. Végig jól éreztem magam, nem fájt semmim, nem vizesedtem. A hozzátáplálásnál már voltak gondok. Nem akartam külön főzni, de bolti bébiételt sem akartam. A fűszerezés, ami ugye nagy gond. Szerencsére csak zöldfűszert és amikor csak lehet abból is a frisset használom, rántani nem rántok semmit, csak habarok, amit muszáj. Amit esetleg jobban kellett mégis fűszerezni, abból előtte kivettem a kicsinek és utána készítettem el véglegesen. Mindig csak idény zöldséget - gyümölcsöt használok és nem a boltban, ki tudja mióta ott álló alapanyagokat, lehetőleg vegyszermenteset és ami még fontos, hazait. Persze vettünk bébiételt és ismételt nyomásra húsosat is, de az alapból kiköpte. Ugye vannak tiltott dolgok közel 1 éves korig. Viszont amikor az embernek három gyermeke is van, hiába próbálja a nagyoknak elmagyarázni, hogy ezt - azt a kicsinek nem lehet adni, ha elfordulsz csak egy pillanatra is, akkor nincs garantálva semmi. A kisfiúnk miután "tejfölös" volt nagyon, szerencsére a szomszéd településen vagy egy tehenészet, ahonnan naponta lehet hozni a friss tejet, túrót, tejfölt, így mindig volt itthon. Ezek nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, tartósítót, viszont sokkal zsírosabb, mint a bolti. Na, egy ilyen tejfölös kanalat nyomott a szájába és miután ízlett neki, így adott még. Nem minden jelentkezik azonnal és miután másnap sem volt a kicsinek semmi jele, hogy gondot okozott volna, így kihúztuk a tiltólistáról. Így kapott gombapörköltet és mézet is. Viszont szerencsémre találtam egy igen jó minőségű és megfizethető bébiételt, ami vész esetén jól jött. Érdekel, ebből a spenótot sosem ette meg, de amikor magunknak spenótos "tortát" készítettem, azt imádta.
Szóval, mégsem kell annyira túlbonyolítani mindent, mint azt gondolják és mondják. A lényeg a saját ösztöneinkre kell hallgatni, az sosem csap be.
Hamarosan a receptek is felkerülnek, sőt az alapélelmiszerek és a lelőhelyeik is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése